Sweet Potato
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Rabu, 9 Julai 2014 | 7:12 PG | 0 Atasinchi
Assalamualikum  n salam sejahtera semuaa.. huii lama dah aku tak ngadap blog aku ni. so hari ni aku nak tulis satu entry. okay, nampak gambar kat atas tu. haa first of all, i want to tell you that germany is not my favoirate team okay. hahaha. aku? opkos la spain. haha.ESPANA!!!! okay dah. hurm pasukan german telah bertemu brazil di semi final and..... you know what? dorang menang besar doe. 7-1 derr. kau ingat kecik tu. ahakss. dengan ini diisytiharkan haha ayat macam nak umum raya. okay sambung balik. diisytiharkan german lepas ke perlawanan akhir bagi piala dunia 2014. haaaaa. sebenarnya german ni ada badi semi. haha bak kata sorang tu la. tapi tula lepas pulak semi ni. untung untung. ade la org tu kan suka sgt la team dia lepas final. beria.kbaii. hahaha. brazil sebenarnya takde striker dorg neymar sebab injured retak tulang belakang time lawan columbia. then captain dorang thiago silva pon takde sebab kena gantung perlawana. maybe sebab tula kot dorang kecundang time semi. alaaa tapi kan nampak sgt la brazil just depend on neymar and silva enn. haha tak best langsung. btw mende pon dah lepas. malam ni belanda dgn argentina pulak. haihh napa la messi tu tak injured. haha aku ni anti messi act. nak tahu sebab apa? sebab dia sombong. haa bole time game body contact dgn pihak lawan, jatuh tapi takde pulak dia berbesar hati nak hulur tgn tolong bangun ke apa. ni blah terus. aku haihhhh haihhh. hurmmm geram siottttt. berlagak betol. bagi makan belacan berketul ketul baru tahu. hikhik.hurm aku rasa sampai sini jela entry kali ni. penat dah bebel. haaaa lagi satu. pesanan buat semua dan utk diri sendiri jugak. sama sama lah kita berdoa utk rakyat palestin yg senantiasa di bom oleh tentera israel. aku tak bole sgt cakap pasal ni. aku sedih. yela kita senang2 je aman damai harmoni kat malaysia ni kan. bersyukur la. hurm okay tu saja. byeppppp :D
________________________________________________________________________________________
Khamis, 8 Mei 2014 | 9:20 PG | 0 Atasinchi
SETELAH 7 BULAN BERLALU

hai semua? lama kan tak update blog. now, aku dah abis matrik. pada 29hb lima berakhir la zaman matrkulasi aku. ya, abis, tamat, THE END!!!!!!!
Yehet! oharat! ommo kaebbsong!
haha tu trademark. exo. aku suka exo skrg sbb tu jadi mcm ni. btw, setelah tujuh bulan tula yg aku nak citer sekarang. ingat tak yg pasal mamat yg aku citer time last entry. hurmmm it was ending perfectly. ahahaha. aku yg mintak perpisahan itu. cewahhh. bagi aku, aku rasa mcm dah takde guna aku still dalam relationship tu. alaa, lagi pon aku bukan ade istilah couple pon. jujur aku cakap dalam hidup aku tak pernah ade istilah couple. sebenarnye dia ade mintak get back then aku ckp okay. tp time exam final, aku senyap. tak jawab call, tak bls wechat. aku malas. sebab time tu aku pon mula berfikir. setelah ape yg dia buat kat aku. perlu ke aku get back dengan budak tu. padahal salah yg dia buat tu sgt melukakan hati ku. sgt sgt sgt. then habis je exam. paper last that is physics. my favoirate subject. *tetibe je. hurmm aku pon hantar whatssap kat dia. aku cakap la ~bla bla bla bla bla~ then dia cakap la okay. take care bagai2 semua tuh kan. then aku pon melompat keriangan kerana gumbira la dah takde ape ape yg perlu di fikirkan. hehe. tapi kan aku rasa macam sedih jugak sebab dah lama aku kenal dia. sgt lama. 2 tahun lebih aku dgn dia lebih dari seorang kawan. siapa yg bole lupa dgn cepat kan. tapi aku kental kan hati. aku dah tak nak ambil risiko dah. dah byk kali dia buat masalah. buat aku sakit hati. susah hati. tapi yg pelik nya. aku dgn dia still kawan. dekat twitter mahupun whatssap. hahah. takpe la. kawan tetap kawan. hehe. jgn berdendam. so, tulah cerita nya. aku dah tak nak pikir apa apa dah pasal dia. cukup lah kenangan pahit tu.

now, i want to tell something. i have a crush. hahahahaha
haha. budak tu budak uitm. budak ee. alaaa ee pon tak tahu. electrical enggineering kau. haha. jgn tak tahu. haha. hurmmm sebenarnye aku dah kawan dia dari form 1. i mean kenal. then, dia keluar dari asrama kiteorg time form 1. then dia masuk satu sbp ni. dont want to mention. hahaha. aku pon student sbp okay. bermula nye kisah dia chat aku kat fb. aku pon layan ahh sbb membe lama kan. then dia mintak no aku. mula2 iteorg contact then tak contact dah. sekian lama selepas itu. ade dia contact balik aku. aku sedar mcm dia nak try aku dari dulu lagi. tapi mcm biasa aku buat dont know je. haha aku kan brutal. mana nak layan. tapi lama lama rasa mcm suka je. tapi aku still kawan mcm biasa. dan sekarang dia makin menunjukkan situasi yg sebenar. hahaha.sekarang just contact biasa2 je. sebenarnye aku ni malas nak bercinta time study. so, aku rasa aku buat biasa je. tgok lah apa jadi lps ni. just keep wait. haha. perancangan Allah adalah yg terbaik. okay tu jela. byeppp :) la tahzan.


 
________________________________________________________________________________________
Jumaat, 31 Mei 2013 | 1:27 PG | 0 Atasinchi

KOLEJ MATRIKULASI KEDAH :)



Assalamualaikum semua...
Hehe, harap hangpa semua sihat nohh. Eh tercakap utara. Haha. Sebab environment aku skrg semua ckp loghat utara. So, aku jadi terbiasa. Lagi pun mak aku org utara jugak.

Okay, bukan itu yg hendak dibicarakan. Haha. skema. Hurm aku nak bagi tau yg skrg aku dah study kat KMK a.k.a Kolej Matrikulasi Kedah. Hurm, dah dekat seminggu kat sini. so, orientasi pon dah habis.

Nak ckp pasal orientasi. Semua org tak suka kan oerinetasi sebab penat kan. Aku sebenanye suka la jugak. Tapi kat KMK adalah orientasi yg paling penat aku penah jumpa. Haha. Rushing sokmo, memang penat lah. Tapi besttttt sangatttt. Sebab fasi dia sebenanye sporting. Tapi yela kan. Dorang yg conduct mesti ade marah2, jerit2. haha. Aku tak kan lupa kenangan ni.

Setiap hari kiteorg tak penah duduk dlm bilik spenajang orientasi ni. Busy memanjang. byk gila aktiviti. Tapi best doe. Setiap hari, kena bangun 4.30 pagi. Yelah, kiteorg kena solat jemaah subuh. Bukan subuh je. Lima waktu semua jemaah. Bagus kan? Dapat pahala lebih. Lepas tu, pukul 5.10 dah kena gerak ke masjid. Dah la jauh dari blog. Haihhh. Lepas tu, ade lah aktiviti2 yg dirancang oleh KMK utk kiteorg budak baru ni. 

Yang paling best kan. Time sukan minggu MPPB. MPPB ni nama minggu orientasi kiteorg. Aku rumah sukan CHANGLUN a.k.a COKLAT. Hhaha. Tak pernah aku rumah sukan coklat. Haihh. Aku join game volleyball. Yela, fevret tu. Hehe. Tapi rumah aku kalah semi final. Takpe takpe. Tapi kan aku terpilih utk KAKUM. sukan antara matrik. Tak tau la mcm mana. Lecturer aku amek nama aku time aku main hari tu. Maybe nanti ade test lagi kot, Mesti la dia nak pilih yg terbaik. Takpe, aku tak kisah.

Okay sekarang aku nak citer pasal course aku. Aku amek sains. Aku dapat modul 1. Subjek teras BIO, CHEMIST, PHYSIC, MATH. Subjek wajib pulak KEMAHIRAN DINAMIKA, ENGLISH, PAI , KOKO. In shaa Allah bole. Aku akan berusaha sedaya upaya. Hehe. chaiyokkk!!!!
Aku dah dpt jadual kuliah, praktikal and tutorial. Gila padat. Haha. tapi takpe. Semua org bole menjalani nye. cewahhh. Ahaha.

       Okay itu saje utk kali ini. Jangan cepat berputus asa ye kawan2. Kita sama2 berjaya. Kunci kejayaan usaha, doa n tawakal. In shaa Allah. :)
Salam semua...


 
________________________________________________________________________________________
Isnin, 20 Mei 2013 | 11:27 PG | 0 Atasinchi
Assalamualaikum semua.....
Entry kali ini aku nak bagi tau something tau. Now, aku dah decide nak pi sambung belaja mana. Haa, dah tgok tajuk entry so mesti la dah tau kan.
Haihh sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula. Hok alohhh. Skema gitu. Hoohoo. Bukan skema tapi bahasa melayu tu kan bahasa jiwa bangsa. Haha. Tetibe patriotik di malam hari ==". Okay, aku pegi matrik ni nak tau sebab apa. Sebab nye ialahhhhh.......... [yan, aku tiru style kau. teheeee ;D] 
  • First, sebab aku dpt bidang yg aku tak pernah terfikir, saje je letak time upu.
  • Lepas tu, doktor mak aku ckp course aku tu susah
  • Aku pulak tak minat bab2 jurutera2 nih hehe nak buat mcm mana kan.
  • DOktor mak aku ckp mcm ni "better anak kak ina pi matrik, kat ump tu susah course yg anak kak ina dapat tu susah "
  • Aku nak bekerja dlm bidang sains. Takde la doktor. Aku mahu jadi .... PEGAWAI MAKMAL PERUBATAN... :)  :) :)   
  • Mak aku ckp "takpe akak, nanti kat matrik akak belaja betol2. dapat pointer yg baik then bole masuk u" "rezeki ade kat mana2"   
  • Then aku pikir, daripada aku amek dip course yg"GEMPAK SIOT" tu baik aku masuk matrik. haha 


Itulah sebab nye aku pi matrik. Hehe, Takpe, kat mana2 sama je ye. Just depends to our selve. If we want success in our life. Then just strive for it. Dont belok2, dont toleh2 belakang. Bhahaha :D
Bercanda pulak saya nihh. Hurm, kepada kwn2 aku yg pi u tu. Good luck tau. I wish the best luck for you all. Doakan kejayaan aku jugak ye :)
In shaa Allah kat matrik nanti aku akan belaja betol, get the best pointer and apply degree at the "gempak" u. haha. in shaa Allah. aminnnnn~
So, bubye you all. Lepas ni dah jarang update. In shaa Allah klu ade free tu, aku update yoo. Kay bubye. Salam. :)  


________________________________________________________________________________________
Jumaat, 17 Mei 2013 | 1:14 PG | 0 Atasinchi
Assalamualaikum..
Entry yg kedua untuk hari ini. Result upu dah umum hari ini. So, di wall and home fb aku byk la pasal dpt mana, kos ape. Hurmm gamba diatas tu yg menerangkan pasal aku kay. Alhamdulillah aku dpt jugak U. Tapi tulah ump. Aku ni kan dari form 1 lagi asyik duk pahang je. Asrama felda aku dpt phg, sbp aku dpt phg, universiti pon aku dpt phg. Tapi rezeki Allah nak bagi kita kena terima. Syukur alhamdulillah. Aku skrg memang tgh buntu sgt2 nih. Nak pegi matrik or diploma. Kawan2 aku yg dulu nak masuk matrik sesama dah dpt u. Hehe. trpaksa keseorangan disana. Takpe la. Aku akn belajar betol2. In shaa Allah. Tapi aku tak decide lagi la nak pi mana =='. Haihhh. 
________________________________________________________________________________________
Khamis, 16 Mei 2013 | 7:51 PTG | 0 Atasinchi
Assalamualaikum..
Hehe saje je nak update ni. Kalau korang2 semua nak tau aku ni kuat nangis. Tapi aku jarang tunjuk kat org. Maybe org lain tau aku nangis tp jarang nampak aku nangis depan dorang. Family aku pun jarang nampak aku nangis. Act, aku selalu try untuk nampak kuat, tabah depan family aku walau ape pun terjadi. Tapi kalau kita menangis tak semestinya kita lemah kan? Itu hanyalah untuk melepaskan perasaan. Bila kita dah menangis, kita akan rasa lega. Lagi elok kalau menangis di atas sejadah. Yelah, mcm apa yg diperkatakan oleh gamba di atas. Orang menangis bukan sebab dorang lemah, sebab dorang telah menjadi kuat untuk sekian lama. Hoho. skema ayat. Mcm kawan saya ckp. Nama dia izyan tau. Dia suka membebel kat aku. Tapi i appriciate that. Hehe. Dia ckp "menangis jela jgn tahan, nanti terseksa". Haha. Betol jugak kan. Tapi jgn la selalu sgt nangis, membazir air dalam badan tu. Haha. Okay, see you next time yeahh. Salam :) 
LA TAHZAN... 
________________________________________________________________________________________
Rabu, 15 Mei 2013 | 9:11 PG | 0 Atasinchi


When I say that I'm okay. Its does not mean that i'm totally okay.
Sometime i need someone that look at me and say "i know that you are not okay".
But a strong and patient person only that can hide their tears, try to keep smilling even it so hard and then say "I'M OKAY". :') 
So i will say that "I'M OKAY"....
PAST


_______________________________________
◕ owner :) ◕


Holla ! hye! come on and follow my simple blog. have a nice day. Kamsahamida! :)
Replace with your own cute word here.
_______________________________________
◕ Shout Here ◕

.

_______________________________________
◕ Sing Along ◕


_______________________________________
◕ Big Claps ◕

owner : tikah -
supporter : parent and adik
chinggus: yan,waneey,mimy
Tutorial : OneWifey
BestView : Google